Instagram Müşteri Hizmetleri İçin Nasıl Kullanılır?

By

Müşterileriniz Instagram’da mı? Müşteri hizmetleri için Instagram’ı nasıl kullanacağınızı merak mı ediyorsunuz?

Bu yazımız da, Instagram’da müşteri hizmetlerinizi iyileştirmek için beş ipucu keşfedeceksiniz.

# 1: Instagram Biyografinize Müşteri Hizmetleri İletişim Bilgilerini Ekleyin

Tüketiciler, soruları göz ardı edilirse bir işletmeye olan güvenlerini veya ilgilerini kaybedeceklerinden, onlara Instagram’da uygulama içi müşteri hizmeti verdiğinizi söylediğinizden emin olun. Bu bilgiyi Instagram biyografinize ekleyin çünkü ziyaretçilerin profilinizde göreceği ilk şey budur.

İşletmeniz Instagram’da müşteri hizmeti sunmuyorsa, Instagram kullanıcılarına bunu bildirmeniz ve onlara alternatif seçenekler sunmanız önemlidir.

Çoğu müşteri, sorularını sorduğu platformda yanıt almak ister. Ancak, yalnızca birkaç şirket Instagram’da müşteri hizmetleri sağlıyor, bu nedenle insanların onlardan haber alması saatler, günler ve hatta haftalar alabilir. Tüm müşteriler bir yanıt beklemeye istekli değildir ve bu nedenle başka iletişim seçenekleri arayacaktır. Müşterilerinizin ihtiyaçlarını karşılamak ve çok kanallı bir müşteri deneyimi sağlamak için Instagram’da birkaç iletişim seçeneği sunmak iyi bir fikirdir.

Bir Instagram işletme hesabıyla, insanların sizinle iletişim kurmasını kolaylaştırmak için profilinize Instagram işlem düğmeleri ekleyebilirsiniz . Bu düğmeler biyografi bölümünün hemen altında görünür.

# 2: Instagram Highlight Albümlerinde Özellik SSS Çözümleri

Tüm müşteriler, bir sorunu olduğunda müşteri desteğine ulaşmayacak ve soruna kendileri bir çözüm bulmayı tercih etmeyecektir. Bu nedenle Instagram hesabınızda self servis seçenekleri sunmanız yararlıdır.

Bir seçenek,  SSS’ler için Instagram hikaye özeti oluşturmaktır  24 saatlik kısa bir ömre sahip olan Instagram hikayeleri, akışınızı içerikle tıkamaz ve öne çıkan özellikler özelliği, hikaye içeriğini profilinize kalıcı olarak kaydetmenizi sağlar. Kitlenizin rahatça görüntüleyebileceği tek bir SSS vurgulama albümünde birden fazla hikaye toplayabilirsiniz.

Instagram hikayesinin önemli noktaları, profilinizdeki biyografi bölümünün altında görünür, bu nedenle Instagram ziyaretçileri ve takipçilerinin sorunlarına çözüm aramaları kolaydır.

# 3: Doğrudan Mesajlar için Instagram Hızlı Yanıtlarını Ayarlayın

Tüketiciler, Instagram DM’leri aracılığıyla müşteri hizmetleri sorularına ulaştığında, muhtemelen aynı soruların çoğunu tekrar tekrar yanıtlıyorsunuz. Her müşteriye aynı yanıtı yazmak çok zaman alabilir, bu nedenle en sık sorulan sorularınız için Instagram hızlı yanıtları ayarlamak yararlı olur.

Müşterilerinizin sorunlu noktalarını öğrendikten sonra, hesabınız için hızlı yanıtların bir listesini oluşturun. Ardından bir Instagram DM’de sık sorulan bir soru aldığınızda, o müşteriye yanıt vermek için uygun hızlı yanıtı seçmeniz yeterlidir. Instagram hızlı yanıtlarını nasıl ayarlayacağınızı öğrenmek için bu makaleye göz atın  .

# 4: Marka İfadelerini İzlemek için Instagram Bildirimlerini Etkinleştirin

Instagram’da müşteri geri bildirimlerini paylaşırken, tüm müşteriler deneyimlerini paylaşmak için işletme profilinizi ziyaret etmeyecek ve muhtemelen çoğu sizi takip etmeyecektir. Bu sözler hakkında bildirim almadığınız için bu konuşmaları kaçırabilirsiniz. Bilmediğiniz olumsuz yorumlar almak markanızın itibarını zedeleyebilir ve müşterilerin size güvenme olasılığını azaltabilir.

Instagram’ı sosyal müşteri hizmetleri için kullanıyorsanız, müşterilerinizin takipçilerine ürünleriniz veya hizmetleriniz hakkında ne söylediğini bilmek için marka sözlerini izlemek önemlidir. Yönetmeniz gereken çok sayıda söz varsa, yardım için üçüncü taraf araçlara bakmanız gerekebilir. Piyasada çeşitli  sosyal medya izleme araçları vardır, böylece her işletme bütçesine uygun bir çözüm bulabilir.

Unutmayın, müşteri yanıt süresi önemlidir. Instagram’daki hedef kitleniz sizden zamanında yanıt almazsa, bir sonraki satın alma işlemleri için bir rakibe geçebilirler. Bu nedenle, aldığınız tüm yorumlar, DM’ler ve marka sözleri hakkında bilgilendirilmek için push bildirimleri de ayarlamak isteyeceksiniz.

# 5: Kritik Destek Görüşmelerini Özel Bir Kanala Taşıyın

Memnun olmayan müşteriler bazen deneyimlerini Instagram yorumlarında paylaşırlar. Olumsuz yorumlar diğer memnuniyetsiz müşterilerden hızla destek alabileceğinden, çoğu şirket itibarlarının zarar görmesini önlemek için bu yorumlara derhal yanıt verecektir.

Instagram’da bir müşteri şikayetine cevap verdiğinizde, genellikle bu görüşmeyi çözüm için özel bir kanala götürmek isteyeceksiniz. Müşterilerin sorunlarını çözmeniz için kişisel veriler (e-posta adresleri, sipariş numaraları vb.) Sağlamaları gerektiğinde, verilerini korumak çok önemlidir.

Instagram’da ne kadar çok takipçiniz olursa, müşterilerden o kadar çok Instagram DM alırsınız. Dolayısıyla, büyük bir takipçi kitleniz varsa, Instagram gelen kutunuzu yönetmek hızlı bir şekilde hantal hale gelebilir. Bu durumda, müşteri sorgularını bunun yerine e-posta yoluyla çözmek daha iyi bir seçenek olabilir.