YouTube Kanalınızı Nasıl Optimize Edebilirsiniz?

By

YouTube’unuzun daha fazla görüntülenmesi, kaçınılmaz olarak daha fazla gelir anlamına gelir. Bu, marka bilinirliği oluşturmak için devam eden çabanızda görüntülemeleri en üst düzeye çıkarmak için kanalınızı optimize etmeniz gerektiği anlamına gelir. 

Etkileyici bir YouTube Kanalı Ana Sayfası Tasarlayın

Ana sayfanız insanların gördüğü ilk şeydir, bu yüzden iyi bir izlenim bırakması gerekir. Kanalınızın ne hakkında olduğunu özetleyen profesyonel bir ana sayfa oluşturmak için zaman ayırın. Bunun anlamı;

  • Etkileyici bir profil resmi seçmek.
  • Temiz ve kolayca tanımlanabilen bir tane istiyorsunuz
  • Kanal resmini yükleyin.
  • Kanal ana sayfanızın en üstünde başlık resmi bulunur. Sanat eserine kanal planınızı ve kişiliklerinizi ekleyin.
  • Bir kanal fragmanı seçin.
  • Birisi kanalınızı ziyaret ettiğinde otomatik olarak oynatılan fragman, kanalınızın asansör konuşmasıdır ve abone kazanmak veya kaybetmek için tek şansınız olabilir. İnsanlara kanalınızın ne hakkında olduğunu anlatan ve fragman içeriğini eğlenceli ve ilginç kılan 1 veya 2 dakikalık bir videoyu hedefleyin.
  • Çalma listeleri oluşturun.
  • Ana sayfada, en iyi çalışmanızın oynatma listelerine yer verebilirsiniz ve her oynatma listesi, en fazla 10 bölümden oluşan farklı bir bölümde görünebilir.
  • Öne çıkan kanalları ekleyin.
  • Öne çıkan kanallar, kanal ana sayfanızın sağ tarafında görünür. Arkadaşlarınızın kanallarını ve / veya beğendiğiniz diğer kanalları dahil ettiğinizde, öne çıkan kanallar listesi insanların kafasında ve kanalınız ile bu öne çıkan kanallar arasındaki algoritmada bir bağlantı oluşturacaktır.
  • Bir hakkında sayfası oluşturun.
  • Hakkında sayfanıza, YouTube kanalı ana sayfanızdaki bir sekmeden erişilebilir. Hakkında sayfanıza kanalınızın kısa, ikna edici bir açıklamasını ekleyin ve ilk birkaç cümleye odaklanın.

Etiketler, Başlıklar ve Açıklamalar için Araştırma Yapın

Değerli anahtar kelimeler ve etiketler, videolarınız, oynatma listeleriniz ve tüm kanalınız için sıralamayı yükseltir, size arama sonuçlarında ekstra görünürlük, daha fazla önerilen görünüm ve zaman içinde daha iyi abone dönüşümü sağlar. Alakalı anahtar kelimeleri araştırın ve bunları video başlıklarınız, açıklamalarınız ve etiketlerinizde kullanmaya başlayın.

Videoları etiketleme şekliniz, YouTube kanalınızın başarısında büyük bir fark yaratabilir. Videoları etiketlediğinizde, etiketleriniz YouTube algoritmasının anahtar kelimelerinizi ve dolayısıyla videolarınızı sıralamasına yardımcı olabilir.

Kanalınıza da Anahtar Kelimeler Ekleyin

Videolara etiket ve anahtar kelime eklemenin yanı sıra, videonuzu YouTube dışında keşfedilebilir kılan belirli kelimeler olan kanal anahtar kelimelerini de unutmayın. Algoritmanın, videolarınızı önermek için hangi diğer kanalları ve videoları kullanacağını belirlemesine yardımcı olurlar.

İzlenme Süresi ve Kitleyi Elde Tutma İçin Kanalınızı ve Videolarınızı Optimize Edin

YouTube, oluşturduğu görünümlerin sayısını sağlamak için kanalınızı değiştirebileceğiniz yollara sahiptir . İzlenme süresi veya kitleyi elde tutma, izleyicilerin videolarınızı izlemek için harcadıkları toplam süredir. Videolarınız izlenme süresini artırırsa, YouTube’un önerilen videolar aracılığıyla kanalınızı tanıtma olasılığı daha yüksektir ve bu da daha fazla görüntülemeyle sonuçlanır.

Kanalınızın izlenme oranını artırmak için yapabileceğiniz dört şey vardır:

  • Doğrusal bir görüntüleme deneyimi sağlamak için oynatma listelerini yapılandırın.

YouTube videolarınızdan oynatma listeleri oluşturmak, potansiyel görüntüleyenleri en iyi içeriğinizi daha fazla izledikleri daha uzun bir görüntüleme deneyimine yönlendirmenin bir yoludur.

  • İçeriğinizi doğru şekilde yansıtan başlıklar ve küçük resimler seçin.

Videolarınızın başlıkları ve küçük resimleri, video görünümlerinizi ve sıralamalarınızı etkiler. Görüntüleyenlerin tıklamaları için birincil tetikleyici görevi görür ve bir videonun içeriğiyle ilgili ön bilgi verir. Doğru küçük resim ve başlık kombinasyonunu seçmek, izlenme sürenizi iyileştirmenize yardımcı olabilir.

  • Kanalınızın izlenme süresini uzatmak için YouTube kartlarını kullanın.

Videolarınızda YouTube Kartlarını kullanın. YouTube Kartlarını çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz, ancak izleyicilerin ilgisini canlı tutmak için en iyi taktik, bunları YouTube kanalınızda izleyicilerin ilgisini çekebilecek diğer içeriklere bağlamak için kullanmaktır.

  • YouTube anahtar kelimelerine göre içerik oluşturun.

YouTube anahtar kelimelerini hedeflemek, insanların rakipleriniz yerine videolarınızı izlemelerine yardımcı olabilir. Anahtar kelimeleri belirlemenin bir yolu, YouTube’un öneriler özelliğini kullanmaktır. YouTube arama kutusuna, hedef kitlenizin ilgilendiğini bildiğiniz bir kelimeyi yazın ve YouTube’un önerdiği aramaları not edin.

Genel olarak daha fazla izleyici edinmek, YouTube kanalınızın hedef müşteriniz tarafından fark edilme ve izlenme olasılığını artıracaktır.

Google ile Konuya Olan İlgiyi Ölçün

Bir YouTube videosu oluşturmadan önce ilk adım, kitlenizin ilgisini çekecek bir konu bulmaktır. İnsanlar içeriğiyle ilgilenmiyorsa, videonuzu anahtar kelimeler için ne kadar iyi optimize ettiğiniz önemli değildir. Hangi önerilen konuların YouTube’da yeterince ilgi gördüğünü görmek için Google Trendler’i kullanabilir ve ardından bu trendleri takip etmek için trend olan tam ifadeyi kullanarak videolar üretebilirsiniz.

YouTube’da Reklam Verin

YouTube , diğer kullanıcıların videolarında reklam yayınlamanıza ve başkalarının videolarınızda reklamlarını yayınlamasına izin vermek için ödeme almanıza olanak tanır . Elde edilen gelirin yanı sıra, değişim, marka bilinirliği oluşturmaya yardımcı olur.

YouTube için Analytics İzleyin

Analytics, hangi reklamların işe yarayıp hangilerinin yaramadığını anlamanın anahtarıdır. Google Analytics, reklamlarınızdan gelen dönüşümleri ölçmek için YouTube ile birlikte çalışır. Başka bir deyişle, web sitenize gelmeden önce insanların nereden geldiklerini izlemektedir. Öncelikle YouTube kanalınız için Google Analytics’i kurmanız , oluşturulan kimlik numarasını almanız ve ardından bunu YouTube’un gelişmiş ayarlarına girmeniz gerekir.