Instagram Influencer Kampanyalarınızı Reklamlarla Nasıl Güçlendirebilirsiniz?

By

Instagram’daki influencerlarla çalışıyor mısınız? Hedef kitlesi için görünürlüğünüzü en üst düzeye çıkarmak mı istiyorsunuz?

Bu yazıda, Instagram reklamları için paylaşılan bir özel kitle ile bir etkileyicinin takipçilerini nasıl hedefleyeceğinizi keşfedeceksiniz.

Influencer Kampanyaları için Neden Kendi Instagram Reklamlarınızı Çalıştırmalısınız?

Instagram’da influencerlarla işbirliği yapmak, ürününüze veya hizmetinize yeni potansiyeller getirebilir ve daha büyük bir takipçi kitlesi oluşturmanıza yardımcı olabilir. Influencer kampanyaları için beklentiler genellikle yüksek olsa da, bazen bu işbirlikleri umduğunuz gibi gerçekleşmez.

Influencerın organik erişimine – özellikle tanıtım gönderilerine (özellikle influencerın ücretli ortaklık olarak işaretlediği gönderilere ) bakarsanız, bu gönderilerin genellikle normal gönderilerine göre % 50-% 70 daha düşük erişime sahip olduğunu göreceksiniz. Neden? Çünkü Instagram algoritması ve izleyici davranışı promosyon gönderisinin erişimini azaltabilir.

Ayrıca, reklam yorgunluğu gerçektir. Ortalama bir Instagram kullanıcısının her gün gördüğü çok sayıda reklam, dikkatlerini influencerdan gelen bir promosyon gönderisine çekmeyi zorlaştırıyor.

Bu tuzaklardan kaçınmanın ve ortaklığınızı en üst düzeye çıkarmanın bir yolu, kendi Instagram reklam kampanyanızla influencerın en sadık takipçilerinden (influencerın içeriğiyle aktif olarak etkileşime giren) paylaşılan bir özel kitleyi hedeflemektir.

” Influencerın markamı etiketlediği gönderileri veya hikayeleri neden yükseltmiyorsunuz?” Diye merak edebilirsiniz. İşte bunun o kadar etkili olmamasının birkaç nedeni:

  • Hedef kitleyi sıfırdan oluşturmanız gerekir. Influencerın en meşgul izleyicisi olmayacak.
  • Influencerın, yayını kaldırdığında, artık onu güçlendiremezsiniz.
  • Yalnızca influencerın ürün veya hizmetiniz hakkında göndermeye karar verdiği içeriği kullanabilirsiniz. Düzenlemenin bir yolu yok. Metnini değiştiremez, daha fazla bilgi veya promosyon ekleyemez veya kullandıkları resimleri değiştiremezsiniz. Tatil ve Kara Cuma gibi mevsimlik teklifleri düşünün.

Instagram reklamlarıyla paylaşılan bir özel kitleyi hedefleyerek influencer kampanyalarınızı güçlendirmek için adım adım bir strateji. Bu taktik hem sizin hem de influencerın Facebook Reklam Yöneticisi’ni kullanmasını gerektirir.

# 1: Özel Bir Kitle için Teknik Özellikleri Tanımlayın

Bir influencerla çalışırken, paylaşılan bir kitleye erişmek için ekstra bir ücret ödemeniz gerekebilir. Influencer için daha fazla çalışma gerektirir çünkü izleyiciyi yaratmaları ve sizinle paylaşmaları gerekir. Herhangi bir sürprizden kaçınmak için, ortak kitleyi en başından müzakerenizin bir parçası haline getirin.

# 2: Etkileyen Kişinin Özel Kitlesine Erişim İsteyin

Influencer sizin için alakalı özel kitleler oluşturduktan sonra, onlardan bu kitleleri Reklam Yöneticinizle paylaşmalarını isteyin. Bunu yapmak için 15 haneli hesap kimliğinize ihtiyaçları olacak.

# 3: Influencerdan Yaratıcılık İsteyin

Instagram reklam kampanyanızı kurmadan önce, reklamınızda kullanmak için etkileyiciden fotoğraf veya video almanız gerekir. Influencerdan promosyon hikayelerine / gönderilerine ek olarak bir video veya fotoğraf çekmesini isteyebilir veya hikayeleri / gönderileri için hazırladıkları her şeyi kullanmalarını isteyebilirsiniz. İçeriğini reklamınızda kullanmak için influencerın açık izne sahip olduğunuzdan emin olun.

Sonuç olarak bir influencerın takipçisini paylaşılan bir özel izleyici kitlesiyle hedefleyerek, influencerın Instagram’daki en sadık takipçilerine daha fazla erişebileceksiniz. Bu yaklaşımla, tanıtım gönderinizin başarısı influencera bağlı olmayacak; reklam üzerinde daha fazla kontrole sahip olacaksınız. Reklamda hangi fotoğrafın veya videonun gösterileceğini, hangi metnin yazılacağını ve ne zaman yayınlanacağını seçebilirsiniz.