Müşterileri Tutmak İçin Facebook Gruplarını Nasıl Kullanırsınız?

By

Müşteri elde tutma oranını artırmanın bir yolunu mu arıyorsunuz? Müşterileriniz Facebook kullanıyor mu?

Bu yazıda, müşteri ilişkilerini beslemek için bir Facebook grubunu stratejik olarak nasıl kullanacağınızı keşfedeceksiniz.

Mevcut Müşteriler Neden En Değerli Müşteriler?

İşletmeniz için yeni müşteriler çekmek maliyetli bir egzersiz olabilir, ancak onları dönüştürdüğünüzde inanılmaz derecede değerli hale gelirler. Müşterilerinizle uzun vadeli ilişkiler geliştirip besleyerek, yönlendirmeler ve potansiyel müşteriler için sürekli fırsatlar yaratır, sadakati artırır ve sürekli satışlar yaratırsınız. İşletmeler için Facebook grupları bunu yapmanın harika bir yoludur.

Facebook grupları, diğer kanallar tarafından kolayca kopyalanamayacak şekilde insanları çevrimiçi ortamda bir araya getirmek için tasarlanmıştır. Kendi grubunuzu oluşturmak, size ürünleriniz veya hizmetleriniz etrafında etkileşimli bir sanal topluluk geliştirme ve müşterilerinizle doğrudan iletişim kurma fırsatı verir. Müşterilerinizin yalnızca bir parçası olmak istemediği, aynı zamanda aktif olarak kullanmak isteyeceği bir grup geliştirmede başarılı olursanız, umarız markanızın savunucusu olurlar.

Facebook gruplarını kullanarak müşteri elde tutma oranını artırmanın beş yolu.

# 1: Facebook Grubunuzu Müşterilerin Bulmasını Kolaylaştırın

Facebook grupları, müşteri ilişkilerini beslemek ve insanların daha fazlası için geri gelmesini sağlamak için değerli bir araç olabilir, ancak müşterileriniz gerçekten grubunuza katılana kadar hiçbir değeri taşımazlar.

Müşterilerin grubunuzu bulmasını kolaylaştırmak için, Facebook sayfalarında yapabileceğiniz gibi özel bir URL oluşturabilirsiniz.

Müşteriler, kendilerine iyi davranan şirketlere sadıktır. Onları topluluğunuzun bir parçası olmaya davet etmek ve onlarla doğrudan iletişim kurmak, önemsediğinizi gösterir ve bağlılık ve güven inşa eder.

# 2: Facebook Grup Erişimini Yalnızca Müşterilerle Sınırlandırın

Facebook grubunuzu en başından itibaren başarı için kurmak için ona net bir isim ve açıklama verin. Bu, olası üyelerin grubun ne için olduğunu bilmelerine ve uygun olup olmadığını belirleyebilmelerine yardımcı olacaktır.

Grubunuza erişimi kontrol etmek, üyelerin keyif alacağı ve geri gelmelerini sağlayacak olumlu bir ortam yaratmanıza yardımcı olacaktır. Bu sadece grubunuzu büyütmenize yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda genel olarak markanızla müşteriler için pozitif ilişkileri de artıracaktır.

# 3: Müşteri Yolculuğunu Geliştiren İçerikler Paylaşın

İnsanlar olarak, münhasırlığın cazibesine çekiliyoruz ve bunu Facebook grubunuzda başka yerden erişilemeyen yüksek değerli içeriği düzenli olarak paylaşarak geliştirebilirsiniz. Grup üyeleriniz büyük olasılıkla en sadık müşterileriniz veya hayranlarınızdır ve hem değerli hem de ücretsiz içeriden içerik sağlayarak onların sadakatini ödüllendirirsiniz.

Bu tür içeriğe örnek olarak özel konuklarla Facebook Canlı sohbetleri, ücretsiz günlük egzersizler, bonus tarifler, yeni ürünlere veya hizmetlere erken erişim, özel promosyon teklifleri ve hediyeler verilebilir.

Topluluğunuzla paylaştığınız içeriği geliştirmek için aşağıdaki Facebook grup özelliklerinden de yararlanmak isteyebilirsiniz.

# 4: Facebook Grubunuzu Müşteri Hizmetleri Kanalı Olarak Kullanın

Müşterilerinizin yardıma ihtiyacı olduğunda, bir çağrı merkezinde beklemeye alınmak istemezler. İşletmenizle kendileri için özgün ve uygun bir şekilde bağlantı kurmak isterler. Zaten pek çok kişi Facebook kullandığından, bir Facebook grubu işletmeniz için başka bir müşteri hizmeti seçeneği olabilir.

Grubunuzda doğrudan müşterilerle iletişim kurabilir ve onlara web sitesi sohbetleri veya müşteri destek sayfaları gibi müşteri hizmetleri kanallarınıza bağlantılar verebilirsiniz. Kolay erişim için, Hakkında bölümünüze bunlara bağlantılar eklediğinizden emin olun.

Müşterilerin sizinle Facebook grubunuz aracılığıyla iletişim kurmasını istiyorsanız, aktif olarak varlığını sürdürerek ve müşteri gönderilerine ve sorularına anında yanıt vererek onlara bildirin. İster Facebook Messenger yoluyla isterse bir gönderideki yorum olsun, müşterilerin sizinle iletişim kurmasının en iyi yolunu açıkça belirtin.

# 5: Ürün ve Hizmetlerinizi İyileştirmek için Müşteri Geri Bildirimini Aktif Şekilde Teşvik Edin

Facebook grubunuz müşterilerinize doğrudan bir hattır, bu nedenle onları daha iyi tanımanın harika bir yoludur. Müşterilerle sohbet ederek veya onların birbirleriyle olan etkileşimlerini gözlemleyerek, markanızı en iyi tanıyan kişilerden bazı gerçek içgörülerden yararlanabilirsiniz. Etkileşimleri izlemek, müşterileriniz hakkında bilgi edinmek ve geri bildirim istemek için Tartışma akışını takip edin.

Anket aracı, pazar araştırması yapmanıza veya yeni bir ürün veya hizmetle ilgili müşteri geri bildirimlerini ölçmenize de yardımcı olabilir.

Sonuç olarak; bir işletme olarak, Facebook grubunuz size müşterilerinizle daha yakın bir şekilde bağlantı kurma ve etkileşim kurma fırsatı verir. Grubunuzun bir üyesi olarak, müşterileriniz sohbetler başlatabilir veya sohbete katılabilir ve kendi sanal topluluklarıyla sohbet ediyormuş gibi hissedebilir. Önemli Facebook Grupları özelliklerini kullanarak ve sağladıkları değerli içgörülerden yararlanarak, mevcut müşterilerle ilişkilerinizi besleyip güçlendirebilir ve daha fazlası için geri gelmelerini sağlayabilirsiniz.