E-posta Listenizi Facebook Reklamlarıyla Nasıl Büyütebilirsiniz?

By

Daha fazla e-posta abonesi mi istiyorsunuz? Listenizi büyütmek için Facebook’a ödeme yapmayı düşündünüz mü?

Bu yazıda, e-posta aboneleri edinme ve elinizde tutma şansınızı nasıl artıracağınızı keşfedeceksiniz.

Facebook Reklamlarını Neden Bir E-posta Teşvik Sırasıyla Birleştirmelisiniz?

Ne tür bir çevrimiçi iş yürütürseniz yönetin, e-posta listeniz satışlarınızı artırmak için sahip olduğunuz en önemli varlıktır.

Yalnızca sosyal medya izleyicilerine güvenmek iyi bir fikir değil çünkü kontrol edemeyeceğiniz bir üçüncü tarafa bağlısınız. İçeriğinizin hedef kitlenizin küçük bir yüzdesine gösterilmesi için sürekli olarak bir algoritma ile mücadele ediyorsunuz. Sayfalarınız saldırıya uğrarsa veya kapatılırsa, kişilerinizi hemen kaybedersiniz.

E-posta listeniz, üçüncü bir tarafa güvenmek zorunda kalmadan tüm hedef kitlenizle iletişim kurabilmeniz için müşteri iletişim bilgilerini toplamanın tek güvenilir yoludur.

Facebook reklamları, Facebook ve Instagram kitlelerinizin e-posta adreslerini kazanmanın ve sizi organik pazarlamanızdan tanımayan daha geniş bir kitleden aboneler eklemenin etkili bir yoludur. Yeni aboneleri yakalamak ve elde tutmak için Facebook reklamlarını bir e-posta besleme kampanyasıyla nasıl birleştireceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

# 1: Bir Potansiyel Müşteri veya Teklif Oluşturun

Bu günlerde gelen kutuları kalabalık olduğundan birinden e-posta adresini vermesini istemek bir değer değişimi olarak görülmelidir. Herhangi bir finansal değişim yapılmasa da, teklifi bir ürün veya hizmeti satmaya benzer şekilde satmanız gerekebilir.

Bir e-ticaret işletmesi, genellikle bir e-posta adresi karşılığında bir indirim sunacaktır; Örneğin, ilk siparişinizde% 10 indirim veya ücretsiz gönderim. Bu teklifin müşterilerinizin isteyeceği bir şey olduğundan emin olun. Yine de nakliye için yalnızca birkaç dolar harcıyorlarsa, ücretsiz gönderim, e-posta adresleriyle ayrılmaya teşvik etmeyecektir.

# 2: Web Sitenizi Hazırlayın

Aboneleri organik olarak toplarken, birçok çevrimiçi işletme bir açılır pencere veya başlık kullanır; ancak, Facebook reklamlarını kullanırken, ziyaretçinin alabileceği tek bir seçenek olduğundan emin olmak için tam bir katılım sayfası gereklidir: e-posta listenize abone olun.

Bağımsız bir açılış sayfası, sayfa ziyaretçilerinin pop-up’ı kolayca kapatamamasını ve başka hiçbir dikkat dağıtıcı unsur olmadan uzaklaşmalarının engellenmesini sağlar. Bu, menü çubuğu olmadığı, farklı sayfalara başka bağlantılar olmadığı veya alternatif teklifler olmadığı anlamına gelir. Ayrıca, onları abone olmaya ikna edecek net bir eylem çağrısı (CTA) içermelidir.

Açılış sayfanız mobil cihazlar için optimize edilmelidir çünkü trafiğinizin çoğu Facebook reklamlarını kullanırken muhtemelen mobil aracılığıyla olacaktır. Ayrıca, kullanıcıların kaydolabilmeleri için sayfanın yüklendiğini görmelerini sağlamak için hızlı bir şekilde yüklenmelidir.

Mevcut web sitenizde bir açılış sayfası oluşturabilir veya bir açılış sayfası oluşturucu kullanabilirsiniz. Bazı e-posta hizmet sağlayıcıları ayrıca entegre açılış sayfası oluşturucular da sunar.

Bir Başarı Sayfası Oluşturun

Birisi kayıt sayfası aracılığıyla listenize abone olduktan sonra, aynı sayfada ya da otomatik olarak ayrı bir sayfaya yönlendirilerek bir başarı mesajı gösterilmelidir.

Listenizi büyütmek için Facebook reklamlarını kullanırken, Facebook pikselinizi kullanarak potansiyel müşteri sayısını daha doğru bir şekilde takip edebilmek için ayrı bir başarı sayfası (teşekkür sayfası olarak da bilinir) kullanmak en iyisidir. Başarı sayfası, kullanıcıya başarılı bir şekilde abone olduğunu göstermelidir. Sonraki adımları açıklamalıdır, böylece kurşun mıknatıslarına nasıl erişebilecekleri, teklifi nasıl talep edecekleri veya diğer ilgili talimatlar gibi ne bekleyeceklerini bilirler.

# 3: Bir E-posta Teşvik Sırası Oluşturun

Aboneler ayrıntılarını verdikten sonra, gelen kutularına kurşun mıknatısını veya teklifinizi almayı bekleyeceklerdir. Çoğu e-posta pazarlama platformu, nereden geldiklerine bağlı olarak yeni bir aboneyi etiketleme yeteneği sağlar. Ardından, etikete göre doğru kurşun mıknatısı veya teklifi otomatik olarak e-posta ile gönderebilirsiniz.

İlişkiyi ileriye taşımak için otomatik bir besleme dizisi oluşturmak isteyeceksiniz, böylece lider mıknatıs veya teklif teslim edildikten sonra, abone onları dünyanızda karşılayan daha ayrıntılı bir e-posta alacak.

E-postalarınızın bir çember içinde dönmediğinden emin olun. Bunun yerine, onları müşteri olma yolunda ilerletmeleri gerekiyor.

Bunu akılda tutarak, yeni aboneleri karşılamak ve gelecekteki e-postalarda sizden ne bekleyebileceklerini açıklamak için ilk e-postanızı hazırlamak iyi bir fikirdir. Beslenme sekansınız daha sonra bu aboneleri neyi temsil ettiğinizi ve işinizin diğerlerinden nasıl farklı olduğunu anlamak için bir yolculuğa çıkarmalıdır.

Her e-posta bir sonrakine götürdüğünde, okuyucu onu almayı dört gözle bekleyecek, böylece onlara çok sık e-posta gönderdiğinizden endişelenmenize gerek kalmayacak.

Tıpkı sosyal medya içeriğinizde olduğu gibi, e-posta besleme sekansınız, okuyucuları yanıtlamaya, bir bağlantıyı tıklamaya veya bir arkadaşına iletmeye davet ederek ilk günden itibaren katılımı teşvik etmelidir. Bu etkileşim sadece hedef kitlenizle bir ilişki kurmakla kalmayacak, aynı zamanda e-postalarınızın teslim edilebilirliğini de artıracaktır.

İşinizin ne kadar farklı olduğunu açılış tanıtım sekansınızda paylaşarak, hızlı bir şekilde bir ilişki kurmaya başlayacak ve abonelerin, sosyal medyadaki bir gönderiye cevap verecekleri gibi e-postalarınıza cevap vereceklerini göreceksiniz.

# 4: Bir Facebook Reklam Kampanyası Oluşturun

Artık her şeyi ayarladığınıza göre, insanları kayıt sayfanıza getirmek için Facebook reklam kampanyanızı oluşturmak üzere Reklam Yöneticisi’ne geçme zamanı .

Reklam setiniz tamamlandıktan sonra, reklamlarınızı oluşturmaya geçebilirsiniz. Her zaman en az iki reklamınız olmalı, böylece bütçenizden en iyi sonuçları almak için farklı sürümleri test edebilirsiniz.

Reklamlarınızın hedef mıknatısı hedef kitlenizin sorunlarının cevabı olarak konumlandırdığından emin olun, böylece daha fazlasını öğrenebilirsiniz.

# 5: Başarınızı İzleyin

Reklamlarınız yayınlanmaya başladıktan ve veri oluşturmaya başladıktan sonra, performanslarını izleyebilir ve gerektiğinde değişiklikler yapabilirsiniz.

Etkinlik Yöneticinizde kayıtlı toplam etkinlik sayısını göreceksiniz. Reklam Yöneticisi’nde, Facebook reklamlarınızın doğrudan bir sonucu olarak kaç olası satışın oluşturulduğunu anlamak için daha ayrıntılı veriler görebilirsiniz.

Sonuç olarak; Facebook reklamları, hedef kitlenize değerli bir şey sunmanız koşuluyla, e-posta listenizi büyütmenin çok etkili bir yolu olabilir. Facebook reklamlarınızın ve açılış sayfanızın, ziyaretçiyi e-posta adreslerini sizin ana mıknatısınız veya teklifinizle değiştirmeye ikna etmek için güçlü bir CTA’ya sahip olduğundan emin olun.