Facebook Reklamınızı Yeni Hedef Kitlelere Nasıl Genişletebilirsiniz?

By

Facebook reklam hedeflemenizi daha nitelikli kitlelere genişletmek mi istiyorsunuz? Sonuç veren etkili Facebook kitlelerini nasıl oluşturacağınızı merak ediyor musunuz?

Bu makalede, Facebook reklamlarıyla hedefleyebileceğiniz altı tür sıcak izleyici kitlesini ve bunları birçok farklı benzer kitleye nasıl ölçeklendirebileceğinizi öğreneceksiniz. Ayrıca işinize yarayacak soğuk izleyicileri nasıl bulacağınızı da keşfedeceksiniz.

# 1: 6 Sıcak Facebook Reklam Kitlesi Oluşturun

Bahsedeceğimiz ilk kitle kategorisi sıcak izleyicilerdir. Bunlar, Facebook’taki en iyi izleyicilerinizden bazıları olacak çünkü onlar markanıza ve işinize zaten aşina olan insanlar. Sıcak izleyicilerinizin haber akışında görünmeye devam etmek iyi bir şey çünkü sizi ne kadar çok görürlerse, onlarla daha fazla güven ve yakınlık kurarsınız.

Facebook’taki en sıcak izleyicilerinizden bazıları e-posta listeniz , web sitesi trafiğiniz , video görüntülemeleriniz , reklam etkileşimi, Facebook sayfası etkileşimi ve hatta Instagram profil etkileşimi. İşletmeniz yepyeni ise, bu kitleleri zaman içinde geliştireceksiniz. Ancak bu kitlelerde zaten yeterli hacme sahipseniz, hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

# 2: Her Sıcak Facebook Kitlesini Ölçeklendirmek için Benzer 4 Kitle Oluşturun

Facebook Reklam Yöneticisi’nde sıcak kitlelerinizi oluşturduktan sonra , bu kitlelerin benzerlerini oluşturmaya başlayabilirsiniz .

Satın alma listenizden bir Facebook özel kitlesi oluşturduğunuzu varsayalım. Facebook’a, işletmenizden satın almış insanlara benzeyen daha fazla insan bulmasını söyleyebilirsiniz. Facebook daha sonra tüm bu insanlar arasında ortak olanı bulacak ve sizden zaten satın almış olanlar gibi görünen ve davranan başkalarını arayacaktır.

Satın alma listeniz, e-posta listeleriniz, web sitesi trafiğiniz, video görüntülemeleriniz, reklam etkileşimi, Facebook sayfası etkileşimi ve Instagram profil etkileşimi için benzer görünümler oluşturmak istiyorsunuz. Facebook potansiyel müşteri formları yapıyorsanız , potansiyel müşteri formlarınız için de benzerlikler oluşturun.

# 3: Facebook Kitlelerini Geliştirmek için İlgi Alanlarını Kullanın

Facebook’ta hedeflenecek üçüncü kitle kategorisi, soğuk izleyicilerinizdir .

Rakiplerin ideal kitlenizin gidebileceği web sitelerini, ilgilenebilecekleri kişileri, hobilerini, markalarını, iş unvanlarını, okudukları dergileri (ticari yayınlar dahil), izleyebilecekleri TV şovlarını, olabilecek podcast’leri düşünün. dinliyor ve kullanabilecekleri profesyonel araç ve gereçler.

Facebook’ta hedeflemek için daha soğuk kitlelerin nasıl bulunacağından bahsetmeden önce, çoğunun işe yaramayacağını anlamak önemlidir. Kitlelerimi düzinelerce başlatmaktan hoşlanırım ve iki veya üçünün iyi sonuçlar vermesi genellikle mutlu olur. Dolayısıyla, sizin için çalışan birkaç kişiyi aradığınız zihniyetine sahipseniz ve işe yaramayanlardan rahatsız olmayacaksınız – reklamlarınızla çok daha başarılı olacaksınız.

Facebook ve Instagram reklamlarında hedeflemek için yeni ilgi alanları geliştirmenin bir başka yolu, müşterilerinizle ve müşterilerinizle konuşmak ve onların incelemelerinde ve referanslarında çevrimiçi olarak ne yazdıklarını görmektir. Bu bilgiler, Facebook ve Instagram’da hedeflemeniz gereken kişiler için başka fikirler geliştirmenize yardımcı olacaktır.